Balenciaga bo odprl prvo razstavo, posvečeno izključno klobukom.

Museo Cristóbal Balenciaga odprl to jutro, prvo mednarodno razstavo, posvečen izključno klobuki in headdresses oblikovalec Getaria, ki so bile ustvarjene v departmajih pokrivala za Hišo couture v Parizu in Madridu, od poznih 30-ih do zaprtja te hiše v leto 1968.

Balenciaga. Eleganco klobuk je rezultat dolgoletnih skupnih raziskovalnih zbirk klobuki na Cristóbal Balenciaga Muzej in Museu del Disseny de Barcelona, institucije, ki so-proizvodnjo razstavo. Je kustos razstave Igor Uria, direktor Zbirk na Gipuzkoan muzej, in Silvia Ventosa, kustos tkanin na katalonski muzej, in lahko obiskali do 8. Maja naslednje leto.

Hvala, ker ste gledali.

Razstava je zdaj prispe v Getaria, potem ko je bil predstavljen v Barceloni, s 87 klobuki, 78 katerih so predstavljeni posamično, in devet s celoto. 43 je del zbirke Muzeja Museu del Disseny, ostalih 44 kosov pa je del zbirke Muzeja Cristóbal Balenciaga.

“Za nas, klobuk ni dopolnil, pa sestavni del, kako prisotnost, ležaj, način biti in predstavitev sama v družbi, ki je bila zasnovana. Torej, to je delo haute couture s svojo lastno identiteto,” je dejal Miren Vives, direktor Cristóbal Balenciaga Muzej.

Razstava raziskujejo v edinstvenost avtorsko delo s poudarjanjem inovativne in domiselne oblike, izbor lepe materiali, iskanje tehnike in mali značaj njegov klobuk proizvodnje. “S to razstavo smo nameravate izpostaviti pomen, da je ta pokrivala oddelek je v celi Hiši, kar kaže na ugled, obilje, minimalism, svoje znanje domačnosti in elegance, ki je zaključil, da arhitektura, ki komponira žensko silhueto”, Uria pojasnila na odprtju.

Glede na velikost kril, položaj na glavo smo ugotovili, klobuki, turbans, bonnets, berets ali trakovi iz slame, klobučevine, usnje ali krzno, okrašen s cvetjem, perje ali til. Vsi so si prizadevali za ” skladnost s socialnim protokolom pokrivanja glave in hkrati izboljšanje obrisa.”

“Chechias, bije, torilo, pillbox so nekatere tipe, ki so izpolnili silhueta ženske, ki so namenjeni tako za zajemanje pozornost od svoje okolice in izpostaviti svoje tudi razlikovati videz. Med vsemi so bili najbolj ugledni tisti, ki jih je igral Balenciaga,” dodan Uria.

Muzej se je odločil, da poudari klobuke tako, da osvetli celotno ozadje. Postavili so nize, ki so nekako zamegljeni z glavami, ki nimajo ulomkov, tako da so obiskovalci pozorni samo na Balenciagove stvaritve. “Na ta način želimo, da se obiskovalci pogovarjajo, ustvarjajo gledališče med liki, ki jih vidijo. Da to ni pasivna izpostavljenost, ampak da se ljudje počutijo vpletene, ” je dejal Ventosa.

Katalog razstave značilnosti izdelkov, ki jih kustosi in posebno sodelovanju priznanih ustvarjalca Philip Treacy, ki navaja, da je dober klobuk “naredi tisti, ki jo opazovati vibriranja in zbuja neustavljiva želja, da bi imel to”.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja