Bidebieta park bo obnovljen 18 let po njegovi izgradnji.

V Bidebieta park bo v celoti obnovljena po procesu sodelovanja državljanov, medtem ko Marrutxipi prostor, ki se nahaja med Garaže in Zubiaurre promenadi bo gostil novo park, ki se imenuje Sorleku, pobuda pa je, da je bil paraliziran zaradi pandemije in katerih materialization bodo lahko sodelovali tudi državljan prispevkov.

To je bilo napovedano v sredo v svetu za udeležbo državljanov, Mariaje Idoeta, ki je poročal, da bosta oba ukrepa imela gospodarski znesek 700.000 evrov, ki jih je treba izvesti.

V primeru parka Bidebieta je o potrebi po reformi odločalo vzhodno okrožje. To območje obstaja od leta 2003, ko je bil prejšnji trg med župnijo soseske, stanovanjskimi stavbami in športnim centrom popolnoma preoblikovan.

Pozneje, leta 2008, so bila dodana športna sodišča. Vendar, Idoeta je rekel: “let so bili ponižujoče park in uporab, ki v trenutku se je odločil, tudi s procesom sodelovanja, so bili spreminja in se ne odzivajo na trenutne potrebe.”

Je proces, s sosedom pomagala “premisliti prostor, sedanje in prihodnje elementov in pogled na okolje, da bi popolno oblikovanje javnega prostora, nudi užitek in športnih praks, ki že obstajajo”.

Predstavitev projekta bo v sredo ob 7h na instituto del barrio. Različna združenja, ki so bili povabljeni, kot so Hogar del Jubilado Guardaplata, Plazandreok, parroquia ” la, la associacion de vecinos, el haurtxoko, el gazteleku in Kontadores, med drugim.

Državljan Sodelovanje Služba Mestnega Sveta bo v sodelovanju Športnih direktorjev in s pomočjo podjetja Paisaje Medpredmetnih, z izkušnjami v skupno oblikovanje javnega prostora, za izvajanje načrta. Poleg tega boste imeli 300.000 evrov proračuna.

V primeru Sorleku Park, predlog Mestnega Sveta, je bila že pripravljena s sodelovanjem šolarji iz Zurriola Ikastola v program Mladi oddelek Martx Up!!.

Pobuda, ki je bila zamrznjena s pandemijo, se bo odprla soseščini in bo imela sodelovanje združenja Alubi, poleg 400.000 evrov proračuna.

Postopek za dokončanje design bo povabite tudi starejše osebe na območju, kot tudi njihove skrbnike, saj v okolju obstajajo različne specifične opreme za Starejše ljudi. Idoat je pojasnil, da bodo po sestankih opredeljene končne uporabe, vegetacija in vhodi, “elementi, ki najbolje ustrezajo projektu, pa bodo prednostno razvrščeni.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja