Cena električne energije ta ponedeljek znaša 91,2 EUR / MWh

Na ceno električne energije na trgu na debelo (bazen) bo dvignil spet v ponedeljek, ko bo stati na povprečno 91.2 evrov na megavat uro (MWh), 12.2 evrov več kot v nedeljo (79 evrov),, ko je označena najnižja cena v skoraj treh mesecih.

Na ta način, po podatkih iz Upravljavec Iberskega Trga z Električno energijo (OMIE), cena za ta ponedeljek se bo nadaljevalo se je drugič zapored dan pod pragom 100 evrov na MWh, čeprav običajno počitnice ponavadi imajo nižje cene zaradi manjše gospodarske aktivnosti in manj povpraševanja.

Hvala, ker ste gledali.

Dejansko se Veleprodajna cena električne energije za ta ponedeljek pomnoži s tri od novembra 1 do leta 2020 (27,22 EUR za MWh).

RELATIVNO NIZKA CENA
Novembra tako se začne z relativno nizka cena električne energije po treh zaporednih mesecih evidence: avgust (106 evrov na MWh), September (156 evrov na MWh) in oktobra (200 evrov na MWh).

Za reže, v trgovini na debelo trg bo zaznamoval najnižja cena med 4.00 in 5.00 ure, 15 evrov na MWh, medtem ko je najvišja cena, ki bo dosegel med 18.00 in 19.00 uri, s 183 evrov na MWh.

Debelo tržne cene, ki imajo neposreden vpliv na reguliranih tarif ali PVPC, ki je skoraj 11 milijonov potrošnikov v državi, so dobrodošle, in služi kot referenca za druge 17 milijonov eur, ki pogodbe njihovo ponudbo na prostem trgu.

Cena stopnjevanja, ki vplivajo na večjem delu Evrope je zaradi, med drugimi dejavniki, višje cene plina na mednarodnih trgih, ki se uporabljajo v kombiniranem ciklu elektrarne in ki označite tržni ceni na najbolj ur, in rast cen ogljikovega dioksida (CO2) do emisije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja