Center Mubil elektromobility bo v začetku leta 2024 postal resničnost po pridobitvi gradbenega dovoljenja v Eskusaitzeti polygon.

V Mubil trajnostne mobilnosti center načrtovano z Diputación de Gipuzkoa je dobila nov zagon z odobritvijo s strani Mestnega Sveta Donostia dela licenco za gradnjo novih objektov, dokončno tisti, v Eskusaitzeta poligon kapitala Gipuzkoa. Center je trenutno v Poligonskem Usabalu v Tolosi.

Mubil je ena od močnih stave foral podjetje za izgradnjo prihodnosti gospodarstva na tem območju, v tem primeru osredotočena na trajnostni mobilnosti, kot je opozarjala foral tiskovni predstavnik Gaga Mendoza, ko napoveduje dodelitvi dela licenco, ki je opisan kot “pomemben korak”.

Hvala, ker ste gledali.

Naslednji mejniki projekta so blizu, glede na to, da je v novembru Regionalni Svet Ecb bo odobri gradbenih projektov, tako da se v januarju naslednjega leta dela začeli izpolnjevati napovedi Diputación de Gipuzkoa.

Center za pametno in trajnostno mobilnost bodo sestavljali glavna stavba in trije laboratoriji. Sedež se bo razširil čez 4.900 kvadratnih metrov, medtem ko bodo trije raziskovalni objekti imeli vsak več kot 2000 kvadratnih metrov.

Pokrajinski svet je marca pridobil parcelo 10,000 kvadratnih metrov v Eskusaitzeti za dva milijona evrov za namestitev droga elektromobilnosti.

REFERENČNI DROG

Eden od vidikov, ki izstopa v projektu je svojo namero, da postane središče trajnostne mobilnosti, kar pomeni, da Diputación de Gipuzkoa si ne prizadeva, da je samo ena vključeni v ta strateški vložek, ampak za spodbujanje pobudo, v kateri so vsi agenti ozemlja, povezane s to dejavnostjo sodelujejo. Iz tega razloga, v Eskusaitzeta na 30.000 kvadratnih metrov, bo rezervirano, tako da jih je mogoče namestiti in tako tvorijo “referenčni pole”.

“Z Mubil se bomo, da igrajo z ambicijo, upamo, da bo temeljno vlogo pri dajanju Gipuzkoa in Euskadi v referents na tem področju,” je dejal Gaga Mendoza.

Za njegov del, župan Donsotia, Eneko Goia, je poudaril, da “izgradnjo tega centra postavlja Donostia in Gipuzkoa na čelu v smislu electromobility, poleg okrepitve vrednost našega mesta kot enklava za vodilni projekti na občinski ravni na področju inovacij in raziskav”.

V poligon, ki se nahaja v altos de Zubieta obdelave odpadkov središče Gipuzkoa je že delajo in prihodnosti zapora ozemlja je v gradnji. Poleg tega podjetja, kot so Zardoya Otis in Farmacevtski Distributer iz Gipuzkoa, med drugim, so priprave za odpiranje objektov v območju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja