Donostia: 13,5 milijona davka na kapitalske dobičke v zraku

Mestni Svet Donostia je izračunana 13,5 milijona evrov prihodkov od kapitalskih dobičkov, davka v predlogu proračuna za leto 2022, ki ga je odobril Upravni Odbor prejšnji torek.

Slika, ki predstavlja 3% vseh komunalnih računov, je zdaj v zraku, po sklepu Ustavnega Sodišča, ki je razveljavilo uradno imenuje Davek na Povečanje Vrednosti Mestnih Zemljišč, popularno znan kot plusvalia.

Hvala, ker ste gledali.

Stanje se je študiral v sredo pravne službe Mestnega Sveta Donostia, ki še ni odločilo, kaj se bo zgodilo s to davčno in ali se lahko zbirajo, vsaj delno.

Združenje baskovskih občin Eudel je prav tako analiziralo položaj z enakimi dvomi. Viri iz mestnega sveta Donostie so zagotovili, da obstaja več možnih scenarijev. Po eni strani bi se lahko davek v celoti razveljavil, kar bi Donostio prikrajšalo za dober del lastnega prihodka. Lahko se tudi zgodi, da je izbris bil delno, če je bilo upoštevano, da je Baskovska haciendas, v letu 2017, spremenjene davčne in se ustavil polnjenje tiste, za prenos blaga, v kateri ni bilo nobenega dobička.

Donostia Mestni Svet lastnih davkov, ki so drugi vir denarja, ki prihajajo v občinske blagajne, za Foral Sklada za Občinski Financiranja, ki prispeva 36,5% skupnega.

Prihodki od lastne obdavčitve znašajo 35,5% celotnega zneska. V tem poglavju so davki, kot so Nepremičnine, največ denarja podeli občina, z 46.6 milijonov evrov, po predlogu proračuna za leto 2022.

Drugo mesto je davek na kapitalske dobičke s 13,5 milijona EUR, za njim pa davek na vozila z 11 milijoni EUR in davek na gospodarske dejavnosti z 9,8 milijona EUR. Drugi, kot so gradnje, predvidevajo 5,5 milijona EUR za občino.

Davek na kapitalske dobičke je eden od najtežjih proračunskih sredstev, saj vnaprej ni znano, koliko prodaje mestnega blaga bo v naslednjem letu. To na primer ne velja za vozila ali nepremičnine, katerih število je vnaprej precej natančno znano.

Če kapitalskih dobičkov, davka so bile odpravljene, se stanje ne bi retroaktivne učinke, vendar bi to vplivalo na osnovne dokumente za gospodarstvo kapitala Gipuzkoa, kot so fiskalna mizo in proračun, ki bi morali biti popravljene.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja