Gipuzkoa beleži 1,700 več zaposlenih, vendar se tudi brezposelnost povečuje.

Gipuzkoa zabeležili 313,500 zaposlenih v tretjem četrtletju, kar pomeni povečanje 1,700 ljudi, ki bodo delali v primerjavi s prejšnjim tri mesece, po podatkih iz Ankete o Delovni sili, ki jo je danes objavila Nacionalni Inštitut za Statistiko INO.

Vendar, stopnja brezposelnosti stoji na 8.99%, več kot eno točko nad 7.78%, določenih z INO med aprilom in junijem letos in daleč od 7%, izračunana z Eustat Nacionalni statistični Inštitut. Informacije španske Agencije kažejo, da v Gipuzkua 33.300 ljudi išče zaposlitev, v drugem četrtletju leta 2021 pa jih je bilo 29.500.

Hvala, ker ste gledali.

Na splošno je povečanje števila zaposlenega prebivalstva povezano s padcem brezposelnosti z razumevanjem, da so brezposelni našli službo. Vendar to ni nepremičen standard, kot kažejo podatki INE.

Več dejavnikov pojasnite, ki se registrirajo več gipuzkoa, ki iščejo delo in hkrati bolj prispevki za Socialno Varnost v Gipuzkoa, kot je, na primer, da tisti, ki so, preden so bili usmerjeni k Lanbide ne obnavlja v času, ko je povpraševanje in zdaj, ko v poletnem obdobju, se odločite, da nadaljujete z vašim iskanjem, ali študenti, ki so že zaključili študij, ki želijo, da se pridružijo na trgu dela.

RAZŠIRJENI TREND
V vsakem primeru, je opaziti trend v Gipuzkoa se razteza na celotno baskiji, kjer je zaposlovanje povečalo za 24,400 ljudi, povečanje 2.64% višja kot v drugem četrtletju, medtem ko je bila brezposelnost višja za kot 1400 ljudi, kar je za 1,39 odstotka. Baskovska stopnja brezposelnosti znaša 9,91%, druga najnižja v državi po Aragonu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja