Gipuzkoa bo imela najvišji proračun v svoji zgodovini leta 2022.

Socialne naložbe, gospodarski ponovni zagon in zavezanost trajnosti. To so trije glavni osi foral računov za leto 2022, ki predstavljajo največji proračun v zgodovini Gipuzkoa, s zagotavljanje 1,042 milijonov evrov, 59 milijonov več kot v letu 2021.

To je bilo danes zjutraj je na tiskovni konferenci po namestnik generalnega Gipuzkoa, Markel Olano, deželni namestnik za Okolje in Hidravličnega Dela, José Ignacio Asensio, in vodja oddelka za Finance in Finance, Jokin Perona.

Hvala, ker ste gledali.

To je prvič, da proračun Gipuzkoa presega milijardo, “ambiciozne” račune, oblikovane z “zeleno, konkurenčno in podporno” prihodnostjo.

Regionalni predlog predlaga “pospešitev” v teh treh smereh. Prvi, socialni, z jasnim ciljem: po mnenju podjetja Olano zaščititi tiste, ki so najbolj trpeli zaradi učinkov pandemije.

EUR 455 milijonov evrov je tako dodeljeni oddelek za Socialno Politiko, ki poleg dodatnih 10 milijonov EUR za Adinberri in Elkar-EKIN. Proračun oddelka se tako povečuje za 34 milijonov EUR , od katerih se jih “11 financira iz evropskih sredstev za izterjavo”, je namestnik pojasnil.

Znesek, dodeljen na tem oddelku, in za strateške projekte, ki so bolj socialne narave (Adinberri in Elkar-EKIN) predstavlja 47% celotne upravljanje proračuna foral institucije. Izdatki na prebivalca za socialne politike tako znašajo 642 EUR na prebivalca.

SANACIJSKA POT

Da bi spodbudili socialno oživitev, svet razume, da je oživitev gospodarstva potrebna, druga os regionalnih računov. V tem smislu, Olano je priznala, da je, čeprav svetovni scenarij je še vedno pogojena z pandemije, hvala, v veliki meri, za cepljenje, na pot okrevanja se je začel.

“Glavni gospodarski kazalniki kažejo, da ta in naše napovedi kažejo, da bomo sklenili leto z rekordno zbirko. Za naslednje leto je napovedana, da bomo še naprej rasli,” je pojasnil.
Kljub temu obstajajo elementi negotovosti na mednarodni ravni. Zato zavezanost Diputación je, da spremljajo vse sektorje “, in še naprej spodbujanje ustvarjanja kakovostnih zaposlitev”.

Na podlagi te predpostavke, regionalni računi tako ohranijo svoje naložbe v strateške projekte. Temu področju je bilo dodeljenih 41,8 milijona. Mednje spadajo MUBIL (22,2 milijona), Adinberri (7 milijonov), Naturklima (3,6 milijona) in Elkar-EKIN (2,5 milijona). K tem pobudam se dodata spodbujanje digitalizacije in socialno-ekonomska struktura Gipuzkoe, projekta z različnimi vrstami dela v skupni višini 39 milijonov.

To je Oddelek za okolje in hidravlična dela s 34,2 milijona EUR, ki doživlja največjo rast (+19,8%), na 5,6 milijona eurov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja