Izjemoma ohranite dovoljene terase, ne tako lahko, kot se zdi.

PP je zahtevo občinski vlada PNV-PSE omogočajo terase pooblaščeni med pandemijo, da je treba ohraniti v mestih ni dovoljeno jih odloka je bil zavrnjen včeraj druge politične formacije Mestnega Sveta, z izjemo Elkarrekin Donostia, ki so se vzdržale.

Župan, Eneko Goia, je dejal, da pravno ne more pooblastiti vzdrževanje situacija, ki je temeljila na izredno stanje, ki je zdaj padel. Zato je pozval tiste, ki želijo spodbujati vzdrževanje hotelske terase v parkirnih prostorov in drugih mestih, da predloži predlog za spremembo občinskega odloka. Rokavice so bili zbrani, jih župan PP Mikel Lezama, ki je napovedal, da njegova skupina se bo ne “dela, da bi hotelirji” in bodo predstavili na naslednjem Zasedanju.

Hvala, ker ste gledali.

Goia je opozoril na težave, ki so nastale v preteklosti, da se dogovorijo o odlok terase, v katerih je bilo treba združiti gostinstvo in okolici interesov, ki so pogosto v nasprotju, in menil, da “ni enostavno”. “Zakaj odobriti 31 teras, ki obstajajo zdaj in zakaj ne več, na primer?vprašal sem prvega župana. Zato je naznanil glasovanje PNV proti ljudski peticiji.

Tudi on glasoval proti skupina socialdemokratov, čeprav njegov tiskovni predstavnik, Marisol Garmendia, je dejal, da je njegovo oblikovanje je vedno menila, da je sedanji občinski predpisi,”so preveč omejujoče”. “Nikoli ga nismo skrili,” je dodal. Spomnil se je tudi, da sedanjih zmogljivosti ni mogoče “odstraniti v enem dnevu”.

Eh svetnik Bildu Markel Ormazabal je tudi odločno zavrnil predlog PP, ker ti objekti “odvzamejo javni prostor”. “Radi smo tudi na terasi, toda na nekaterih krajih je zasičenost,” je rekel. V councilman opozoril, da je njegovo usposabljanje je bilo pomembno, s posebnim dovoljenjem, ki jih odobri župan, čeprav je, glede na položaj hotelirji, on ni vztrajajo na njegovo zavrnitev.

Tiskovni predstavnik Elkarrekin Donostia, Aitzole Araneta, za njen del, je menila, da je potrebno preučiti situacijo in nadomestilo parkirnih mest zatreti z terase.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja