Lastnik stanovanja na dražbi: “videti sem popolnoma potonil, ker niso sprejeli nobene razlage.”

“Oseba iz BBVA me poklical in rekel, da je bila samo ena rešitev in to je bil, da tla ali jim celoten znesek. Odrezan sem bil, nisem vedel, kaj naj rečem in nisem imel časa skoraj dihati.”Govorec Félix García, 78-letni upokojenec iz San Sebastian, ki je uspel dobiti pionirsko nalog, ki ga izda Sodišče Prve Stopnje število 7 Donostia, da sile BBVA banka vrniti njegovo stanovanje od Larratxo 52 hipoteko in prodane.

García je te Izjave podala danes zjutraj na tiskovni konferenci, ki jo je sklical Stop Evictions v Donostiji, pred podružnico BBVA na Avenidi de Libertad. García potrdil njegov sin posojila za podjetja in banke vložiti zaprtja tožbo januarja 2019 zaradi neplačevanja treh obrokov 625 evrov hipotekarna posojila, podpisana v letu 2014 se za znesek v 120,000 eur. “Niso mi dali časa, deset dni kasneje so prodali mojo hišo na dražbi. Niso več dolgo trajali. Nato sem prišel v Ustavi Izselitev, kjer so se udeležili mi čudovito, obstaja fantastični skupine in se mi zdi, sam malo čudno, ker nisem pričakoval bi se stvari gredo vzdolž te poti,” je poudaril vpliva.
Garcia pravi, da takrat nisem mogel priznati, kaj se je zgodilo. “Izgledal sem popolnoma potonil, ker niso sprejeli nobene razlage,” je rekel. Njegov dom je bil dodeljen tretji osebi, ki ni banka. Ni se brani z pravnik in odvetnik, niti bi mu nasprotuje dve zlorabo klavzule njegovega naročila, zamudne obresti, in nad vse klavzule o začetku veljavnosti, prijavljeni zlorabo s strani Evropskega Sodišča in s katerimi se Sodnik strinja, razrešitev in odpoved terjatve, vključno z izvajajo dražbe.

“Zame je kot v filmu, stvari delajo zelo dobro. Doma se je celo moja žena, ki je zapuščala mizo, pomirila in bomo videli, kako daleč bo šlo vse to, ” je rekla García. Vendar pa menijo, da to še ni bilo popolnoma rešeno. Vrnili so se v stanje pred vložitvijo zahtevka, v katerem so zapadli trije obroki. Zato se lahko BBVA vrne v akcijo in začne celoten postopek znova. “Če ga lahko usmerimo, ga bomo, ker če ne, bomo morali živeti drugje. Cene tukaj so nasilne. Rodil sem se v Donostiji in vem, kaj govorim. Upam, da se z njimi čim prej doseže pogajanje, ker je čakanje zelo težko,” je rekel.

Garcia je priznala, da je “relativno srečen”, čeprav se boji, da se bo spet vrnil. “Zdaj se počutim malo čudno, mirno . To je, da je razpoloženje, ko sem prišel do Stop izselitve, zelo drugačno od tistega, ki ga imam zdaj,” je poudaril.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja