Načrt stanovanj Ańorga Txiki je zamrznjen in čaka na proces sodelovanja.

Stanovanjska gradnja načrt v Añorga Txiki bodo oddane participativen proces, kot je bil sprejet soglasno včeraj na plenarnem zasedanju Mestnega Sveta Donostia, po predstavitvi na skupni predlog EH Bildu in Elkarrekin Donostia. Tako bo razvoj urbanega načrta zamrznjen do konca participativnega postopka in šele takrat bo predložen v končno odobritev.

Posebni načrt za območje Añorga Txiki blizu postaje Euskotren je prejel prvo plenarno potrditev februarja s prvotno odobritvijo dokumenta. Ta predvideva rušenje opuščenih industrijskih paviljonov in gradnjo 248 hiše. Od teh bi bilo 46 del javne zaščite in prav toliko ocenjenih cen. Preostalih 156 hiš bi bilo zastonj. Poleg tega načrt vključuje oblikovanje novega trga, razširitev ikastole in obnovitev regate Ańorga, ki je trenutno med drugim zakopana v enem delu.

Hvala, ker ste gledali.

Mesec dni pred tem, mnogi añorgatarras sodelovali v demonstracije proti tej načrt, češ da je to lahko prinese ljudi v soseski, pa tudi mobilnost težave z porast vozil in zmanjšanje rekreacijskih območij, težave, ki so bile prav tako izpostavljene včeraj politične skupine, ki je vložil pobudo. Tako očitajo pomanjkanje proces sodelovanja, medtem ko pooblaščenec Urbanizma, Nekane Arzallus, je spomnila na številnih sestankih z okolico skupine izpostaviti en načrt.

Kljub soglasje okrog izvesti postopek sodelovanja državljanov upoštevati soseski mnenja, zadnja točka gibanja, ki zahteva pripravo jezikovnih ocena učinka urbanističnega načrta za morebitno uporabo “korektivnih ukrepov”, je bil zavrnjen s PNV, PSE in PP. Gibanja EH Bildu in Elkarrekin Donostia opozoril, da je znanje Baskovske v soseski je 60.95%, nad povprečjem Donostia, kar je za 46%, kar glede na njihovo tezo, bi zahtevalo izvedbo omenjenih jezikovnih učinka.

Je svetnik za prostorsko Načrtovanje, Nekane Arzallus, vendar pa, je dejal, da z omenjenih indeksov znanja in uporabo in v primeru soseski predpisi ne zahtevajo, da izvajajo jezikovne ocena učinka in to je potrdil Baskovske Služba Mestnega Sveta.

“NACIZEM” zahtevek za preučevanje jezikovnih vpliv stanovanj načrt je bil močno kritiziran s PP svetnik Mikel Lezama, ki je dejal, v Baskovščini: “Donostiarras ali tisti, ki prihajajo iz tujine, ki nimajo pravice živeti v soseski, če ne vedo, Baskovščina?”. In dodal je: “kakšen nacizem je to? Vem, da je zelo težka beseda, ampak mislim, da je zelo resna.”

Ricardo Burutaran, svetnik EH Bildu, je bilo opazno moten z besedami ljudi, je svetnik, ki je odgovoril, tudi v Baskovščini: “Kje imate problem? Da se dogovorimo o ukrepih s sosedi,da naredimo oceno? Obstaja problem z PP. Ničesar se nisi naučil, jaz pa tega ne bom niti ocenil.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja