Novi Stendhalov sindrom

Če obstaja ena stvar, ki jo lahko kriviš Álex de la Iglesia, da je zvest svojim najnovejše produkcije: vsi izmed njih so za njih tufo a cine B izdelan z več proračun in skript, ki razpade kot surovine napreduje. Veneziafrenia, zato ni samotni otok med zadnjih naslovov iz Bilbaa kot 30 kovancev, bar, Moja velika noč in dolgo in tako dalje.

Je režiser zdi, da se počutijo udobno, pri tem deluje kot churros– on je že strel, njegov naslednji film in se pripravlja za drugo sezono 30 kreditov -, da se premaknete med humorjem in groza. Morda v tem zadnjem delu Veneziafrenia je en skok do pitne unscrupulously iz Grožnjo en la sombra (Nicolas Roeg, 1973) in iz italijanske žanr kino 70. let, ki ga prinaša njegova že značilni slog: veliko ritem, glasba, naivno znakov in kritika današnje družbe.

Hvala, ker ste gledali.

Zato je nedvomno najzanimivejša stvar pri Venecifreniji njeno izhodišče. Cerkve in Guerricaecheverría so se obrnili na Stendhal sindrom reči, da ne samo, da lahko umreš za privlačnost mest, vendar pa so te lahko tudi ubiti, preden toliko ljubezni prejel. Skoraj ista stvar, ki se jim lahko zgodi z njihovimi privrženci, ki se lahko obrnejo proti nadaljevanju njihovih zadnjih filmov.

‘VENECIANAFRENIA’

Španija, 2021. Naslov: Álex de la Iglesia. Scenarij: Álex de la Iglesia, Jorge Guerricaechevarría. Fotografija: Pablo Rosso. Roque Baños. Cast: Ingrid García-Jonsson, Silvia Alonso, Goize Blanco, Nicolás Illoro, Alberto Bang, Cosimo Fusco, Enrico Lo Verso, Armando De Razza, Caterina Murino. Trajanje: 100 min.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja