Šest nasvetov, da bi zaslužili shake on World Savings Day

Nakupovalni voziček je dal največji porast 30 let, cena električne energije, se ne ustavi zlom evidence, bencin ni bil tako drag, saj 2013, in celo Netflix, poveča stopnje. Na svetovni varčevalni dan, ki ga danes praznujemo, damo šest preprostih nasvetov, da nam ne bo treba toliko popustiti, domače gospodarstvo pa se malo manj trese.

1. POPAZI NA STROŠKE ZA MIKRO.
Če ste imeli težko obdobje, ki se konča izpolnjujejo ali dober del svoje plače izgine, ne da bi sploh zavedali, da, morda je to zato, ker si niso nadzor vaš mikro stroške in impulzivni nakupi. Če vsak dan zajtrkujete od doma, spijete kavo ali kokakolo v pisarni, lahko ob koncu meseca to znese na veliko evrov. Vsak vikend bo vabljivo, a račun lahko znižaš bolj, kot sem pričakoval.

Hvala, ker ste gledali.

Taksiji v času potepuštva ali tobaka so drugi od teh stroškov. Zato je pomembno spremljati te premike in razmišljati o drugih možnostih, da ne bi padli v past.

2. PAZI NA KARTO.
Danes je skoraj vse mogoče plačati s kartico, zdaj pa tudi z mobilnikom. Toda ta navada je lahko nevarna za naše žepe. Če ne vidimo denarja, plačamo slepo in se ne zavedamo, kaj dejansko zapravljamo.

Da bi se temu izognili, je priporočljivo, da nosite denar, vsaj v nekaterih primerih, saj lahko na ta način, bolj se zavedamo, kaj smo porabili in kaj smo ga porabili na.

3. SPREMLJAJTE STROŠKE
Če hočemo varčevati, moramo paziti na stroške in ugotoviti, kam gre naš denar. S tem, ko se boste bolj zavedali, za kaj porabljate denar, bo lažje spremljati te stroške in razmišljati o načinih za njihovo zmanjšanje.

Na primer, če je vaš največji strošek na oblekah, je priporočljivo, da popišete garderobo in ugotovite, kaj v resnici imate. Gotovo najdeš oblačila, ki se jih ne spomniš več, ki jih lahko uporabiš, ali pa resell, da dobiš dodaten zaslužek.

4. SHRANJEVANJE SE ZAČNE DOMA
Strokovnjaki iz Chollometra, vodilne platforme za napredovanja in ponudbe, vztrajajo pri potrebi po prihrankih, da se začnejo v najbolj vsakdanjih stvareh. Zato je bolj kot kdajkoli prej pomembno, da načrt uporabo naprave, kot so pralni stroj ali pomivalni stroj, v večernih urah ali v dolino.

Prav tako morate pustiti, da se Elektronika ponoči polni, tako da vam je ni treba čez dan priključiti. Priporočljivo je, da elektronske naprave popolnoma izklopite, ko niso v uporabi, namesto da jih pustite v mirovanju ali stanju pripravljenosti.

5. PREVERITE NAROČNINE
Pomembno je pregledati vse naše naročnine na storitve in platforme, da bi se izognili nepotrebnim in odvečnim stroškom. In ne pozabite, da prekličete vaše telovadnice takse, če ne greš ali tiste stvari, ki so plačane za z navado, vendar ne uporablja.

Poleg tega se storitve, kot je zavarovanje, bolje plačujejo na leto kot na mesec, saj podjetja ponujajo boljše pogoje in nižje cene.

6. UPORABITE BARANTANJE IN KUPONE
Poceni in popustljive platforme so odlično orodje za prihranek denarja in časa s sočnimi rabati. Veliko supermarketov in aplikacij ponuja na primer varčevalne kupone in kontrolne popuste, ki jih morate izkoristiti.

Strokovnjaki za varčevanje dejansko priporočajo, da se jih ne odnese samo v ključnih dneh za varčevanje, kot je Črni petek ali prodaja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja