Umik potrošnje na državni ravni in vprašanja napovedi rasti

Špansko gospodarstvo se je v tretji četrtini leta povečalo za 2%, kar je daleč od 3%, ki jih pričakujejo številni analitiki. Kljub vsem pričakovanjem se je rast BDP v poletnih mesecih povečala z naložbami, ki so se povečale za 1,3%, in izvozom.

Nasprotno, poraba sklenjena za 0,3%, v nasprotju s 3,5-odstotno povečanje je zašlo med aprilom in junijem. Gospodinjstvom znižal za 0,5%, v primerjavi s 4,7% preobratu v prejšnjem četrtletju, medtem ko javne porabe vodi svoje četrtletna rast osem desetinki, z 0,9% v drugem četrtletju na 0,1% v tretjem.

Hvala, ker ste gledali.

Ta zmerna rast BDP je v skladu s povprečjem EU (2,1%) in povprečjem evrskega območja (2,2%). Rast v evro gospodarstva je predvsem v Franciji, v katerih se BDP poveča za 3%, tudi nad 1,3% v drugem četrtletju, in Italija, s povečanjem za 2,6%, desetino nižja od tiste, pridobljene v preteklih treh mesecih.

Nasprotno, španski Članica je med velikimi gospodarstvi, ki so ostala na nižje stopnje rasti, skupaj z Nemčijo, katerih BDP povečal za 1,8%, desetino manj kot med aprilom in junijem. Za razliko od španske državne, zasebne potrošnje se je glede na glavne ekonomske spodbude v Franciji, Italiji in Nemčiji, slednji državi, ki je bila še posebej prizadeta z globalno pomanjkanje blaga, ki se odšteje 1% svojega BDP, po izračunih nemškega Ekonomska Raziskovanja Institute (Ifo).

Čeprav je uspešnost Evropskega gospodarstva v tretjem četrtletju je bil nekoliko boljši od pričakovanih, analitiki pričakujejo umiritev proti koncu leta, in sicer zaradi izginja v preobratu učinek odpravo omejitev in dolgotrajne težave v dobavne verige, ki boli predelovalnih dejavnostih.

DRUGI POVEČANJE rasti 2% španskega gospodarstva pa pomeni, pomemben pospešek glede na prejšnje četrtletje, ko je registrirana za 1,1%. Brez upoštevanja 16,8% in rast zabeležili v tretjem četrtletju leta 2020 po porodu, rast BDP med julijem in septembrom letos je najvišji, saj četrtem četrtletju leta 1972. Gre tudi za drugo zaporedno četrtletno povečanje po tistem, ki se je zgodilo med aprilom in junijem.

Po poznavanje podatkov, Državni Sekretar za Gospodarstvo, Gonzalo García Andrés, je poudaril, da v znašajo pogoji, četrtletna rast za 2% predstavlja vnaprej španskega gospodarstva za več kot 8%.

Svoje mnenje, ti podatki mestu španskega državnega v “dobrem položaju,” da se srečujejo četrto četrtletje leta, v katerem se ravnotežje tveganj “, ki bo zaznamoval dobava ozka grla, rast cen energentov in njihov vpliv na inflacijo”.

UGT meni, da so ti podatki pozitivni, vendar so izrazili zaskrbljenost glede negativnega pregleda napovedi rasti. Unije, je poudaril, da je” nujno je, ” za zaščito kupne moči delavcev, katerih poraba zmogljivosti znižujejo zaradi zvišanja cen električne energije zakona, s čimer vplivajo na končno potrošnjo gospodinjstev.

Za to je zaprosil za ponovno vzpostavitev kolektivnih pogajanj, tako da bodo plače naraščale v skladu z novim scenarijem in bodo še naprej povečevale SMI.

“S tem se bomo lahko izognili povečanju razmer revščine in spodbujali kakovostna delovna mesta v skladu z novim proizvodnim modelom, ki ga iščemo,” je poudarila unija.

Na enak način je zagovarjala uporabo Evropskih sredstev, ki je Naslednja Generacija EU za izvajanje industrijskih projektov “, ki so dovolj globine, da se preobrazi razvoj vzorec, tako da je produktivno, stabilne in kakovostne zaposlitve je ustvarjen”.

CEOE so španski delodajalci opozorili, da se lahko doseže raven pred krizo do leta 2023. “Čeprav so možnosti za špansko gospodarstvo ugodne za leti 2021 in 2022, se pričakuje, da jih bo treba popraviti navzdol,” je dejal CEOE.

Šefi vodil Antonio Garamendi poudaril, da je” temeljno “, da se ukrepi ne izvajajo, da odvrne gospodarske rasti, saj je po njegovem zgolj napoved negativno vpliva na pričakovanja vseh agentov.

Poleg tega delodajalci opozoril, da napovedi rasti za 6,5% leta 2021 bo “zelo težko doseči”, tudi za ocene, ki je poudaril, da povečanje BDP v območju 5%.

Dejansko je pojasnil, da bi se moral BDP letos, da bi dosegel 5-odstotno rast, povečati za 3,5% na četrtletje, skupaj nad drugim in tretjim četrtletjem. “To pomeni, da bo trajalo dlje, da bi dosegli ravni pred krizo in da so obeti za rast španskega gospodarstva za 2021 se pričakuje, da bodo popravljene navzdol,” je dejal delodajalec.

Prav tako je menila, da sestava rasti uvaja nekatere elemente negotovosti in negativnih tveganj. Ti vključujejo upad potrošnje gospodinjstev, ki je bil v tretjem četrtletju tega leta glavni vzrok za rast državnega BDP, ki je nižja od pričakovane.

V CEOE navedena drugih dejavnikov, ki ogrožajo navzgor razvoja španskega gospodarstva, kot so večji poslovni stroški, ki jih povzroči marže še naprej zmanjšati v tem letu, in pomembne kumulativni padec v produktivnosti, poleg poslabšanja poslovnih rezultatov v okviru zakonskih sprememb.

Dvig. Na Euribor bo blizu mesecu oktobru v negativnim predznakom okoli 0.478%, kar predstavlja opazno povečalo v primerjavi s -0.492% zabeležili v septembru. Če bi bili ti podatki potrjeni, bi enoletni Euribor imel najvišjo mesečno vrednost od oktobra 2020, ko bi se zmanjšal za 0,66%. To pomeni, da hipoteke v višini 120,000 do 20 let s širjenje Euribor +1%, ki bi se dotaknite bo pregled izkušenj, zmanjšanje 7,94 eur letno članarino v istem mesecu lani, ali, kar je isto, 0.62 naprej evrov na mesec.

Primanjkljaj. Primanjkljaj države kot celote, brez finančne pomoči, je stal na 54,950 milijonov do avgusta, ki je za odštevanje 24,571 milijona slika posneta leta prej, 30.9% manj, ki se uvrščajo na 4.54% BDP.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja